Wednesday, 24 September 2014

Baju nikah murah ! Letgoooo murah sahaja

Asalamualaikum,

 Tak mau tulis panjang-panjang.
B nak letgo satu dress jubah. Dress bercutting taw.
Bi beli 3 pasang n ni last pcs.
Kira siapa cepat, gila beruntung lah. Sebab bi jual harga yang tidak menguntungkan untuk pihak bi.

Ok kenapa jual? sebab :
1) malas nak menyimpan.
2) terdetik niat membantu, Tak semua bakal pengantin mampu. Ramai pm bi cari pelbagai 'benda' budget. Ini salah satunya.

Berikut butirannya:
warna: off white dan ada unsur cream(lace) + gold (beading manik pearls-depan belakang beadings)
Cutting: Princes disney gitu!.Tapi idoklah ketat sangat didada.
Lace: yes! Prada lace
Saiz: M (STANDART SIZE U OLSS BELI BAJU DILUAR)
Kondisi: Baru dan suci!

****If terpanjang, boleh alter.. Tapi tak perlu kot sebab cantik dalam gambar. Just kenakan heel!
Harga jualan sebelum: rm 300.00
Harga kini: rm 199.00
post: rm6

Siapa cepat dia dapat.
berminat? wassap 0133574367.
Jangan emosi wassap, mesej dengan adab . Jangan lupa mendoakkan kesejahteraan bi. dengan kata lainnya. SALAM jangan lupa.


bye2.
asalamualaikum saudara


Tuesday, 12 August 2014

Panggilan nama pengikat kasih!

Asalamualaikum

Kesiannya..kesiannya...kesiannya.
oh kesian blog bi!
Terkesima bi bila terklik ini blog dan terlihat rupanya kali terakhir update adalah bulan April!
Ibarat andai ditanam sebatang pokok cili. Pasti tumbuhan itu  berkembang namun terbantut dan mati.
Sadis!
Semuanya sebab sibuk!

Bangun pagi. . Masak bekal  suami. Suami pergi kerja. Kemas rumah, basuh kain. Menyapu. Opss anak baru terjaga. Uruskan anak. Main dengan anak. Anak tertidur. Bi siapkan tempahan.
Menjahit hingga petang. Berhenti. Kemas rumah. Mandikan anak. Masak. Online internet sambil menunggu suami pulang. Perpect! Lengkap semuanya. hi hi hi

Bi menipu! Tak wujud perkataan anak. Hanya angan-angan dan cerita novel bi. Kami masih berdua. Berhoneymoon.

Nak kongsi satu situasi. Suami bi namanya Lee. Dia sangat sensitif andai melibatkan bi. Tak tahulah nak diceritakan sensitif yang bagaimana. Susah! Berkali-kali situasi ini berlaku. Ia berkisar. Panggilan nama.
Bi bahasakan diri bi dengan Lee 'bi'. Yes! it's my name.

'Abang bi dah masak.'
'Abang bi nak pergi mandi'
Abang bi rasa ngantuk..bi tak boleh masak'
'bi rasa lenguh kaki dan badan'
'bi teringin makan burger dengan sate'
'bi rasa kita kena beli baju baru'

bi. bi. bi!
Hingga suatu hari terkeluar dari mulut lee.

'bi..bi..bi. Semua panggil sayang bi. Jantan lain panggil bi. Abang pun kena panggil bi. Tak adake nama yang special lain?'  hah! Sudah. Bi serius pening. 18 tahun bercinta memang bi dah gelarkan diri bi pada lee dengan bi. Pehal si lee ni. Tersampok ke.

'Tengok abang panggil sayang apa? Sayang! Bucuk! Dinda!Ini tak. tak habis -habis bi. Tukarlah!'

Ok! Fine. Ini kes takpuahhati campur cemburu. Mesti dia geram dengar bi bahasakan diri bi dengan staff office bi. Ada seorang Staff laki suka panggil. bi..bi.. lembut depan lee! Kih kih kih

'Habis nak panggil apa? Bi tak biasa? Ala...anggap je bi tu baby. Bi kan baby abang!'
Lee diam. Muka tak puahati.


Cerita tadi adalah mukadimah! Moral of the story.  Nasihat bi, Bagi bakal bridetobe (b2b) atau pun mereka yang telah berkahwin. Cuba-cubalah memanggil diri dan pasangan kita dengan nama yang sedap didengar. Jadikan panggilan dan gelaran jambatan pengikat kasih pasangan. Ini tak. I YOU, i you dengan laki sendiri. Kalau muda tak kisah lah. Ini pasangan tua! Kembang tekak mendengar. Sakit hati bi bila terdengar panggilan aku engkau antara isteri dengan suami. Paling sakit hati, bila terdengar suami memanggil nama dengan lantang. Hoi bedah! Woi Salmah! Oh Syuhaida hoi!

Rasulullah sendiri memanggil dan memberi gelaran istimewa kepada isteri tercinta Siti Aishah. Pertama, Ya Humaira yang bermaksud kemerah-merahan. Kerana kulit Siti Aishah yang cantik kemerah-merahan. Kedua, adalah 'Muwaffaqah' yang bermaksud cerdik dan mencerdikkan orang lain kerana sifat beliau yang suka bertanya. Sifat ingin tahu kepada ilmu! Sambil beliau bertanya akan jawapan, jawapan tersebut akan tempias turut didengari oleh orang lain. Indah bukan. Jadikan ini sebagai contoh dan idola.


*** bi selalu paksa Lee panggil bi dengan panggilan si cantik, si manis dan si kurus.Dia buat tak taw aje! cis












Wednesday, 2 April 2014

Tandatangan Menentukan Personaliti

Asalamualaikum

MasyaAllah. Menarik tak entry bi setelah lama berdiam diri.
Bi nak share satu ilmu.
Baru dapat tadi dengan akak SUPER power. Top Agent hartanah.
Namanya kak NIZA.

Kebetulan,
Dia hantar proposal form takaful. Close satu customer. Wanita. Manager Bank Islam TM.
Hebat bukan. Lagi hebat. Customer tu baru berusia 33 @34tahun. Dan telah menjadi manager pada usia yang sangat muda.

Walaheh Yoep. Hebatnya. Hebat

Lepas customer hebat tu pergi. Kak Niza tunjukkan tandatangan dia.

"Bi tengok sign customer akak ni. Ni lah tandatangan orang hebat. Orang berjaya."

Kak Niza bukak topik. Wow. Agak menarik untuk dikorek-korek ilmu ni. Terkebil-kebil mata bi. Bi pernah dengar bahawa tandatangan membantu untuk kita tahu personaliti orang. Tapi tak pasti pulak ia boleh membantu kita berjaya.

"Iye. Tandatangan juga membantu aura untuk berjaya. Kebanyakkan orang berjaya tandatangan dia ada ciri-ciri macam customer akak ni."

Hi hi hi hi

Mesti korang nak tahukan ciri-ciri tu. Ok lets share this ilmu. Moga semua dapat manfaatnya.

1) Sign tu mestilah boleh dibaca. Mean bila orang baca terus tahu itu nama u!
ok. Terus bi comparekan sign bi. Kak Niza tengok lepastu dia tanya.

'itu apa?"
"itu nama bi lah"
"Belit-belit.Tak faham"
"    --_____--    "

2) Sign mestilah menuju ke puncak. Puncak mana? Puncak ke atas kanan.
 Ok. Reffer sign sendiri lagi. Sign bi mendatar je. Lurus.
Kesian.

3) Sign tu janganlah belit-belit. Nampak ruang antara huruf.

"Motif kak?"
"Menunjukkan cara kita. Terbuka atau tak"
Sign bi? Oh belit-belit. Ada banyak gulung macam muruku.

4)  Garisan dan titik.
Itu juga mempengaruhi. Oh tapi bi lupa tang ni.

Terus bi tukar tandatangan. Cuba punya cuba. Alhamdulillah ada new official sign!

So, bagi memudahkan pemahaman u olls, bi copy n paste rahsia tandatangan ni. Selamat membaca!




Rahsia Tandatangan

Makna tersirat di sebalik tanda tangan:

1. Satu garisan di bawah tanda tangan

Seorang yang sangat yakin

Ada personaliti yang hebat

Agak mementingkan diri sendiri

Percaya bahawa kebahagiaan dalam hidup sangat perlu

2. Dua titik di bawah tanda tangan

Anda romantik

Mudah bertukar pasangan macam tukar baju

Memilih kecantikan (bagi lelaki)

Sentiasa berusaha untuk kelihatan cantik (bagi wanita)

Mudah menarik perhatian orang untuk berdamping

3. Satu titik di bawah tanda tangan

Anda kelihatan mudah dan tenang

Cepat hilang kepercayaan pada orang anda percayai apabila dikhianati

4. Tiada garisan/titik di bawah tanda tangan

Seronok dengan kehidupan

Ikut gaya dan cara sendiri

Kurang memberikan perhatian pada pandangan orang lain

5. Tanda tangan yang tiada kaitan dengan nama

Anda sentiasa berusaha supaya smart

Suka berselindung

Jarang mengambil pandangan orang lain sebagai panduan hidup

Yakin dengan kebolehan diri sendiri

6. Tanda tangan berasaskan ejaan nama tapi sukar nampak

Anda cerdik tapi kurang hendak berfikir

Anda cepat menukar pandangan dan idea

7. Tanda tangan huruf satu-satu, tidak bersambung

Seorang yang sangat prihatin

Tidak pentingkan diri sendiri

Sanggup berkorban apa saja untuk orang lain

Seorang pemikir

Seorang yang mudah serik

8. Tanda tangan ikut ejaan nama dengan huruf yang jelas

Seorang yang sangat baik

Boleh menyesuaikan diri dalam apa juga keadaan atau dengan siapa saja anda berurusan

Tegas dengan pendapat sendiri

Ada semangat yang tinggi


Ni pulak kajian tandatangan orang-orang yang mempengaruhi dunia


Osama Laden
Seorang yang tidak suka berkomunikasi dan suka merancang atau melakukan sesuatu secara rahsia. Garisan tebal atau pekat tanda tangannya menunjukkan dia seorang yang mempunyai tenaga yang tinggi manakala garisan melintang di bahagian atas dan lakaran seperti ketam pada tanda tangannya menunjukkan personaliti keras si pemilik tanda tangan. Keistimewaan ketam - tidak kira bagaimana teruk pun serangan orang padanya, dia tidak akan mati sebaliknya `menggigit’ balik dengan ganas.


George Bush
Tanda tangannya yang bergarisan tebal, menurun ke bawah dan tidak berapa jelas menunjukkan keghairahannya untuk menakluk dunia menggunakan arahan bukan diplomasi. Tanda tangannya bermula dari dasar, menaik ke atas dan seolah-olah bersambung dengan huruf pertama (B) nama seterusnya (Bush) menunjukkan dia seorang yang menyimpan perasaan marah, geram, dendam dan kekekecewaan yang amat tinggi. Ia juga menunjukkan disebabkan perasaan ini, pemiliknya sanggup melakukan keganasan dan kekejaman untuk membalas dendam.


Adolf Hitler
Tulisan tangannya yang bersudut menunjukkan seorang yang mempunyai pemikiran tajam dan agresif. Tulisan yang meliuk-liuk ke bahagian kiri menunjukkan seorang yang tidak jujur dan mempunyai pemikiran seperti seorang penjenayah. Tulisan mencondong ke bahagian kanan pula sering kali menggambarkan pemiliknya tidak mampu mengawal emosi untuk memusnah atau membunuh diri.


Bill Gates
Tanda tangan Bill Gates yang bersudut menunjukkan dia seorang yang mempunyai pemikiran tajam. Garis melintang pada huruf `t’ yang memanjang ke kanan dan titik `i’ yang jelas menunjukkan dia seorang yang baran, lekas marah. Tulisannya juga mencondong ke kanan dan ia bukan petanda yang baik. Seperti Adolf Hitler, Bill Gates juga ingin menakluk dunia tetapi dengan cara yang lebih teratur.


Michael Jackson
Lihat bagaimana penyanyi terkenal ini menyembunyikan nama pertamanya dengan satu lingkungan. Umum maklum bagaimana penyanyi ini menukar jantinanya, mengurung diri dalam tangki oksigen dan semua ini jelas tertera pada tanda tangannya membuktikan penyanyi ini melalui masalah besar dalam hidup. Hidupnya juga amat tertekan berdasarkan tulisannya yang mencondong ke bawah.


Albert Einstein
Mereka yang mempunyai tulisan dan tanda tangan kecil sering kali membabitkan diri dengan kerja yang rumit dan terperinci. Tulisannya padat dan konsisten menunjukkan tenaga yang amat tinggi. Garis melintang huruf `t’ pada bahagian hujung atas menunjukkan pemiliknya seorang yang mempunyai sikap yang bagus dan bercita-cita tinggi dalam hidup. Tanda tangan ini juga menunjukkan kuasa mencapai kejayaan amat tinggi.

Sumber: www.yoursignaturespeaks.com


Tuesday, 18 February 2014

Salon gunting rambut muslimah di Bandar Baru Bangi

Asalamualaikum

Wah panasnya.. Panasnya..
Sekarang musim kemarau. Sana sini hutan terbakar. Jadi awas! Jangan main api. Bukan rumah aje boleh terbakar tapi bukit bukau juga :P

Tips: Jangan lupa minum air banyak-banyak.

Bila musim panas ni, paling benci kalau ada  benda yang merimaskan. Macam lemak di badan. Rasa nak buang, tapi ia tetap maintain. Bila kita rasa badan ni gemuk, memang tak selesa pada waktu malam terutama detik-detik countdown nak tidur. Resah dan gelisah!

hi hi hi

Rambut panjang pun merimaskan bila difikirkan. Sentiasa nak bersanggul. Memang nikmat dapat potong rambut panjang yang berat. Tetiba bi teringat ada satu kedai potong rambut muslimah di Bangi. Bi pernah pergi 1x sahaja. Alang-alang bi boleh buat review.

Nama Salon: El-Rahah
Tempat: Bandar Baru Bangi, Seksyen 8

Kali pertama bi pergi. Hari Isnin - tutup. Muka bi bengkek geram sebab bi datang ia tutup.

Kali Kedua bi pergi: Hari Rabu (time tu cuti umum) - tutup. Bi snap picture waktu urusniaga. Supaya Kali ketiga bi tidak salah waktu kunjungannya.

takenote ye. Ini waktu urus niaganya!

Kali Ketiga bi call sebelum datang. Ok, seorang adik lembut menjawab panggilan bi. Katanya hari ini salon bukak. Oh yeah! Bi terus pergi. Hasil review yang boleh bi kongsikan ada 2 aspek. Iaitu positif dan negatif..

Positif.
1)Kedai ini memang totaly khas untuk muslimah. Jangan bimbang lelaki memang tidak dibenarkan masuk. Anda bebas menanggal tudung.

2) Ada surau! Masyallah.. Bagusnya owner dia. Masa bi potong rambut. Ada akak sebelah bi nak buat rebonding. Owner tu cakap, nak but reboning lama.. Sekarang dah masuk asar.. Kalau u nak sembahyang dulu better sebelum kita start proses rebonding! See..!Hebatnya.. Saling ingat mengingati.

3) Ada banyak majalah contoh design rambut yang boleh direffer. Majalah yang latest!

4) Layanan staff memang baik dan tiptop. Owner dia akan check hasil potongan rambut dan menasihati cara penjagaan rambut.

5) Mereka promot produk tapi tak paksa beli. Seronokkan!

6) Harga mampu milik. Potong rambut+ cuci= rm35.00!

Negatif.
1) Laaammmmaa. Lama sangat bi tunggu. Bi duduk di ruang menunggu hampir 1jam 30 minit. Sedangkan hanya ada 3 customer ketika itu. Proses potongan rambut customer-customer tersebut sangat lama. Bi boleh comparekan. Jika di salon cina yang bi pernah pergi dulu-dulu, 1 kepala 10 min. Di El-Rahah hampir 20 minit! Jadi jika anda ingin cepat sila booking atau fikir-fikirkan!

2) Potongan rambut tidaklah terlalu kemas. Pendapat bi, mereka perlu baiki lagi cara menggunting rambut. Mungkin yang memotong rambut bi ketika itu adalah junior lagi so bagi bi dia agak teragak-agak!

3) Satu benda yang bi tak gemar lagi adalah ketidakkemasan suasana salon. Bagi bi ia sesak dan penuh. Mungkin susun atur yang tidak kemas.Ntah! itu Pendapat bi.

Bi bungakan. Jaga aurat orang. Ok! Ni suasana dalam salon :)

Tv pun ada. nice!

Boleh skodeng jalan raya sambil menunggu

Ruang menunggu yang selesa


OK1 Sila baca apa terlulis di tangga. Sila tinggalkan suami anda di restoran bawah!

Bi request rambut macam ni. Hasilnya bolehla..bolehla..bolehla. URMMM

Ok. Itu reviewnya.. Bagi Orang Kajang dan Bangi boleh menerjah dan mencuba khidmat mereka.Bagi yang JAUH nun keluar dari Kajang dan Bangi. Anda boleh mengambil komuter dan teksi untuk kesini.

Oklah.
Hasil review ni harapnya dapat membantu untuk mereka yang tercari-cari kedai muslimah. Insyallah adanya perkhidmatan ini membantu kita memelihara aurat kita ^_^

Sebagai penutup bi nak tiru nora danish dalam MLM. Berapa bintang bi nak bagi ye...

'Ok! Nora bagi tiga bintang!'

Tuesday, 11 February 2014

Siapa bi? its me lah!

Asalamualaikum.



Harini agak free. Boleh post-post di blog. Boleh godek-godek iternet 4,5 jam.
Nikmat!

Siapa bi? Perlu ke tahu. Ye mungkin perlu bagi mereka yang berurusniaga dengan bi. Supaya ada timbul rasa 'Yakin & Percaya'.

1) Bi orang Kajang.Bi asal Kajang. Bi duduk Kajang. Tapi insyallah akan berpindah ke negeri sebelah. Iaitu negeri sembilan.

2) Part time as andaman makeup. Ye bi buat makeup nikah, sanding, tunang. Murah sahaja. Kalau nak cuba hasil Makeup bi jangan lupa hello hello! Mesti puas hati.

3) Bi juga Part time making veil. Veil nikah, Veil sanding ke.. Apa ke. Dalam sehari bi ada 24jam. Bi akan peruntukkan minima 2 jam untuk buat veil.

4) Iye! Bi bukan full time buat veil. Ramai salah sangka dan fikiran. Ramai andaikan bi seorang wanita berstatus suri rumah. Oh! Tidak. Bi bekerja. Alhamdulillah! Masih berkudrat untuk bekerja sebagai Trainee exc di agensi takaful PruBSn. Hah! Bonus untuk u olls, bagi yang berminat nak buat takaful, nak buat medical card. Nak cari perlindungan boleh je dapatkan khidmat pandangan bi. Oh! its free. No caj. Im not agent. So no need to push u guy to buy a takaful :) Tapi pertanyaan hanya di wassap shj.

5) Bi juga terima tempahan baju nikah. Tapi disebabkan masalah masa bi, selalu tolak. Kadang-kadang bi terima. Tengok pada reseki anda!

6) Bi juga menyewakan props wedding. Macam-macam ada! wassap je bi.

7) Bi pendapat. Dalam berbisnes jangan terlalu mengejar untung. BERKAT yang penting. Anda suka, bi bahagia, Duit pun ada. Oh yeahhhh! Jadi jangan pelik kalau bi amik tempahan murah je.

8) Just nak share soalan glamer yang bi dapat:
'akak saya ingat akak full time menjahit. Oh akak kerja. Laa ada masa ke akak. Hebat lah akak ni..'

Bila diaju soalan sebegitu Syaitan mula membaling 'petrol' supaya menggelegak rasa hebat dalam hati.  Terlalu ramai  memuji. UH! Tak mo. takmo perasaan tu.Tapi sebenarnya jawapan dan pujian tu adalah:
'akak buat sekadar nak tambah duit poket. Akak buat sekadar suka-suka dan minat. Gaji akak dah alhamdulillah..tapi akak nak lagi banyak $$$$ supaya akak boleh copinkk'

9) ok. Ni penting. Bi dah berkahwin. Jangan mengelupor nak mengacau isteri orang ye!

10) Just call me 'kak bi' or Akak!

video 

Ok. Berminat nak menyewa baju seperti dalam video?? 
wassap bi: 0133574367

Baju nikah. Dusty pink :)

Asalamualaikum.

Harini baru teringat nak upload baju nikah yang ditempah.. Customer ni jauh. Tak silap dari Johor rasanya. See! Tak ada masalah customer yang jauh. Ada teknik dan caranya. Pertama gunakan teknik.

'Yakin dan Percaya'


Kelas gitu! Hanya postkan baju yang betul-betul rasa okey dan lagi bagus sila beri ukuran badan anda.. Kemudian, bankin kan duit deposit 50%.. Baki 50% selepasa baju siap!
Hal lain? Serahkan pada yang pakar. Biar bi uruskan. Oh lupa! Jangan lupa emelkan gambar design dan warna baju yang ingin ditempah.








Jom jom citer pasal harga pula.
Ok. agak besar nilai rm untuk disebut tapi masih murah juga.

Rm500.00
*termasuk kain- by jakel ye material
*termasuk lace
*termasuk veil
*termasuk upah

-Tempoh tempahan minima 2 bulan  ye!

Ok berminat nak tempah? jangan lupa wassap bi 0133574367

Wednesday, 5 February 2014

PROMOSI SEHINGGA 15.FEB.2014: TUDUNG NIKAH SIMPLE BY BIRUBI

Asalamualaikum
PROMOSI TERBAIK!

Tempahan tudung nikah simple by birubi
np: rm55.00
PROMOSI: rm40 postage rm6
Tempahan hanya dibuka sehingga 15 febuari 2014 ini.

Material:
Chiffon super lembut.
Warna. putih only
Pjg 1.3meter x lebar 1 meter
Bentuk.halfmoon..
Hiasan.lace dan beading manik


Cara pemakaian: 
1-style pertama-letakkan lace ditengah kepala(seperti dalam gambar)
2-style kedua- letakkan lace di bahagian sisi kepala
dua-dua cantik :)

Berminat? Ada syaratnya:

1) sila coment: saya nak- xtra bunga 3D- 5 pcs
2) Wassap bi.



Sekian.wasalam




Tuesday, 4 February 2014

Veil ala sweet candy gitu!

Asalamualaikum

Hari ni nak update rupa veil yang paling sweet pernah bi buat. Makin seronok pula menjahit veil ni. Cuma nak kongsi rahsia..bi tak pernah lagi jahit veil warna hijau.

Ala.plsssss
Tolonglah tempah warna hijau.
^_^

Ok. adik yang tempah ni masih mengekalkan tema putih untuk persalinan nikah.
Cuma bunga bajunya colorful katanya. Jadi dia request beading bewarna-warni.

Berikut butiran tempahan adik ni:
Jenis Veil: Basic lace berkualiti----> reffer sini
Warna: Putih
Saiz: p 1.2 m x lm
Request manik: colorful
Jenis manik: berat dan shining star gitu!
Total Harga: rm75 postge rm6







Berminat mahu tempah??
1) Like page bi. ada kat tepi atas tu. Like je
2) pm kat page bi

atau

1) wassap bi: 0133574367
2) bagi tau nak pakej yang mana .senarai pakej boleh rujuk sini: klik here

tq

Monday, 27 January 2014

TIP pemilihan Veil

Asalamualaikum

Pemilihan veil adalah penting dalam memastikan anda tampil anggun di majlis anda. Pls jangan tangkap muat. Bukan bi nak kepohci. Bi cuma nak kongsi beberapa tips yang maybe berguna untuk bakal B2B ni.

1) Ketinggian anda.
-Kalau anda dikurniakan ketinggian adalah amat cantik untuk anda mengenakan veil yang panjang. Ia akan menyebabkan anda tampil lebih tinggi dan membantu untuk anda nampak kurus! Seronok bukan. Ketinggian yang bi maksudkan adalah sekitar 160cm++

-Bagi yang rendah comei macam bi sendiri ni. Opss! Awas..Jangan galak sangat memakai veil yang panjang melepasi punggung. Apatah lagi sehingga betis atau meleret-leret menyapu lantai. Memang cantik, namun agak kurang sesuai. Anda akan tampil lebih rendah dan bagi yang bertubuh besar akan lebih besar kelihatannya.

2) Bentuk veil.
Pastikan bentuk halfmoon yang sempurna. Ada pelbagai veil yang menarik di pasaran. Pastikan anda memastikan bentuk potongan adalah sama kiri dan kanan veil tersebut. Bagi yang berhijab bi tak galakkan untuk memakai veil dengan cara meletakkan veil sedikit pada sanggul anda. Contoh gambar terhampir bi dapat tunjukkan:


3) Pemilihan warna.
Ok! anda bebas memilih warna. Cuma untuk nikah pastikan anda memilih veil berwarna lembut. Pastikan kombinasi manik dan lace atau sebagainya adalah cantik. Apa lagi! Minta nasihat dan pendapat mereka yang pakar seperti pereka veil anda dan kawan-kawan yang dicipta sebagai pengkritik tetap!

4) Design veil.
Sebelum menempah pastikan anda telah mengetahui budget anda dan rupa design yang anda inginkan. Jangan set minda anda veil yang cantik hanya diperolehi pada harga yang mahal. Walaupun itu hakikatnya..!  Anda perlu nyatakan budget anda dan design iaitu warna dan tahap 'keserabutan' veil anda semasa menempah.
Some time..less is better. Jika anda ingin tampil 'sweet' dan 'ayu' elakkan veil yang berserabut dan terlalu crowded. Biarkan ia simple dan nature. Misalnya sebegini:

 


 
 


Semoga tips yang sedikit ini dapat membantu anda! HAPPPY B2B!

Sonoknya bila orang sonok dengan veil kami! aiyaaa..

Asalamualaikum

Nak kongsilah testimoni.


SHARE
Saje.
Suka suka aje
Sejuk ati
Senang ati
Sebab
Si dia
SUKA





Sangat berbesar hati apabila penempah veil bi sudi kongsikan kegembiraan dengan bi. Really aprcte it..!
Tak nak pun bi tak paksa..

^_^

Budget veil: Putih + hitam

Asalamualaikum

Kelmarin bi ada dapat satu tempahan mendadak. Katanya nak pakai chines new year ni. Jadi nak urgent. Urgent. Urgent katanya.

Insyallah bi cuba bantu. Tambah beliau lagi.
-Nak yang budget kerana budgetnya tidak besar.
-Nak warna hitm putih.

Insyallah bi cuba bantu. Bi sugest ambil pakej 'budget veil: white only' coz rm50 sahaja.
Masalah mula timbul. Sebab dia nak lace hitam. Oh adik! selain warna putih bi akan caj rm20 untuk sebarang pertukaran kain net dan lace. Setelah memikir dia cuma request tukar beading hitam je. Oh tukar manik... Urmm

'Ok! halal. dan bi tak caj'

Cuma masalahnya, bi jadi pening sebab warna hitam dan putih agak susah juga. Lain lah kalau lacenya hitam. InsyaAllah menawan tang tang gitu! Seharian dok hadap akhirnya bi dapat siapkan dalam masa sehari gitulah. Dan jom layan kan hasilnya:

bersepah beading.


hitam putih. full view

ni lah ropenya kalo dipakai. opss sape ni? :P

Untuk mendapatkan veil sedemikian butirannya adalah:

caj veil: rm50
xtra caj tempahan last minute: rm10
post: rm6

Bi bagi free: lace kiri kanan bucu dan tengah pandangan hadapan + bunga 3D. Halal!
(Untuk dia aje na... :P )
Semoga Allah mudahkan majlis adik!

Berminat boleh like page bi dan request kat sana: klik sini adik comei......

slm
bye2

Thursday, 23 January 2014

Tempahan tudung nikah @ sanding @ tunang.

Asalamualaikum

Sejuknya pagi jumaat ni. Nak mandi pun rasa malas. Tapi kena mandi jugak sebab nak pergi kerja.
Dah baca yassin tak pagi jumaat ni?
Kalo tak bekesempatan jangan lupa selawat.

Bi cuma nak cakap:

'Tempahan untuk tudung lace nikah @ sanding @ tunang telah dibuka. Oh yeah!!!'

Jom lompat!! jommmm

Sesiapa yang mencari tudung cantik untuk digayakan pada hari bersejarah anda boleh tempah. Mana lah tau, anda ingin tampil simple tanpa veil. Tapi still nak gojes ala-ala Emma Maembong!

Mantion harga teruslah ea..
Harga:
Design Simple: rm40
Design Over: rm60

Material : Lace + manik (anda boleh request material lain tapi harga pun lain)
Kain: chiffon
(untuk tempahan chiffon yang lebih super berkualiti (bi tak tipu, beli di Maya Silk)= +rm20.00
Bentuk:HalfMoon..
Pnjg: 1 m
Lebar lintang: 1.5m

Tempoh siap tempahan 20 hari.
Nak siap cepat? xtra caj akan dikenakan

Contoh gambar:
Simple design: rm40
Ok.. kita main cak-cak ea. Tak perlu nak berdebar tengok muka model dibawah. Bi dah tutup atas sebab-sebab tertentu. Ni tudung customer. Ia just letak-letak atas kepala tanpa pin. Bimbang rosak tudung orang nanti.




pakai jarum peniti. cucuk kiri dan kanan.

dia akan jadi lagu tu lepas di cucuk peniti. Jangan risau, memang akan kemas di muka. (dlm gambar hanya main letak sahaja)


lepastu, tarik yang belah panjang ke belakang kepala. Sila pin dengan kemas!

Pandangan hadapan akan jadi begini . Sila kemaskan dengan membentuk lipatan ombak rindu ke.. apa ke.

Belakang akan jadi begini. Kalo nak panjang tarik yang di depan tu bawak ke belakang... Sonokkan!

Kalo yang design OVER: melimpah ruah dan juraian manik lagi penuh.

Siap di post! Tima kasih pengORDER yang baik hati!
Oh lupa: anda boleh request warna. Insyallah bi akan penuhi.
Ok kalo berminat ada 2 cara:

Pergi ke page bi: clik here bebeh!
Atau wassap bi : 0133574367

Salam

Wednesday, 22 January 2014

Basic Veil. Only white (limited lace ok!)

Asalamualaikum

Bi bercadang nak tutup tempahan dah.
Sebab tanda-tanda tak cukup masa untuk menjahit dah mula menimbul.
Jadi sesiapa yang berhasrat dan mengidam nak menempah, cepat-cepatlah wassap bi di

0133574367
Kata laluan mula wassap: bi baby baik tomei tomei.

hi hi hi gurau je. Kata laluan wassap bagi salam je.

Ok.
Listen listen listen

Ada yang berminat tak nak tempah koleksi baru bi ni. Warna putih sahaja.. Harga boleh reffer disini. Kita layan gambar veil ea. Dari pelbagai sudut. Depan, tepi, atas, bawah, jauh, dekat.










Berminat ?? Order segera. Tempahan akan tutup tidak lama lagi!
Oh yeahhh ^_^