Friday, 17 May 2013

ramai puji choclate cake ni sedap. meowww!

Alhamdulillah. syukur pada Allah.. Masih kita bertemu di hari jumaat yang barokah ni. Alhamdulillah.

Nak share satu cerita best. Ingat tak bi pernah postkan tempahan utk kek choclate tu. Ingat? tak ingat? Ok, sila buat-buat ingat. Tak ingat mungkin sebab termakan semut. Sebab bila kita termakan seekor semut, maka akan kuranglah daya ingatan selamaa 40 hari. Nauzubillah, katakan tidak pada semut. Tapi macam mane orang Thailand boleh jadikan semut sebagai snek makanan kudap kudap? Selain semut, ada belalang, pepatung,ulat gonggok dan banyak lagi. Nak pelik apa. Mereka kan kafir. So tak heranla semut tu dorang anggap macam nugget ayam.


tak mo. tak mo. geli...
 Upps. Tersimpang cerita pula. Bi sebenarnya nak bagitau, ramai puji kek choclate keluaran homemade bi ni. Alhamdulillah, bi pun dah berani ambil tempahan untuk majlis-majlis besar gajah. Kalau ada yang berhajat nak order quantiti yang besar  beribu-ribu dipersilakan. Tapi buat masa ni bi terpaksa limitkan area lembah Klang  sahaja sebab belum jumpa kaedah sesuai untuk uruskan penghantaran bagi jarak jauh. Sedihkan. Bagi yang nak sumbang idea dipersilakan.

Ok. update.update.update...

La ni, kek ni bi dah buat dalam 3 bentuk.
satu bentuk yang kecik. Alo besar separuh bekas dadih.

rm1.50 kupang je
Ada lagi satu saiz.. standart saiz. Kalau dapat makan memang puas. Kalau saiz macam kecik kat atas ni, makan sebekas and habis pastu u olls mesti akan ushar orang lain punya. Tak pun kalau buat doorgift kahwin mesti tetamu akan masukkan extra satu dalam poket. Sebab tak cukup! Kenapa tak cukup sebab kek ni sedap!!!!

confirm puas hati.
Ok, banyak orang order saiz ni... Meh nak kabo harga ni: Insyallah, murah dan murah... Niaga kena ikhlas. Sambil berniaga sambil bersedekah.

1-25ps > rm2.80
26-99ps > rm2.60
100-199> rm2.50
200-500ps > rm2.40
501-1000ps > rm2.20
1001ps keatas > rm2.00

Kek ni ada kek moist tau. Basah! Creamy dan likat dengan choclate! So that why pihak bi kesukaran untuk post takut rosak. Tapi jangan risau, kek akan tahan sehingga 3-5 hari tau di luar peti ais.Lamakan...

Last size. Utk 1/2 kg. Sekarang tengah promosi ... Rm 15 sahaja. You olls boleh buat bisnes tau di opis!
promosi: rm15 per 1/2 kg.

 So siapa-siapa yang berminat boleh watsaapppp/sms bi di: 013-3574367.
Insyallah free bi balas segera. 
No tepon bi bagi, tak mo kaco-kaco na! Kang bi mencarut. opps! takla. gurau je...
salam

Wednesday, 15 May 2013

PENAPIS AIR MURAH. MARI...! MARI...!

Asalamualaikum.

Bi nak share satu benda baik. Ada tak sesiapa rumahnya kotor. Opss! Bukan rumah kotor tapi air dirumahnya kotor. Tapi walaupun kotor, anggap air tu tak kotor dan terus minum tanpa was-was. Ataupun, memang tak tahu air dirumah tu kotor dan tak pernah nak ambil tahu. Jika berada di situasi berikut bi nak kongsi satu info.

Tahu tak kepentingan air yang bersih. Air yang bersih bukan diukur daripada warna kejernihannya tapi juga kesihatan dan keselematan air tersebut. Salah satu cara nak memastikan air yang selamat diminum dalam tubuh badan kit pastikan air tersebut adalah air beralkali. Air beralkali adalah air yang selamat diminum kerana ia mampu melawan acid-acid dalam badan kita. Acid-acid tu masuk melalui makanan, asap-asap, uabatan dan macam-macam lagi... Secara tak langsung, air beralkali akan MEMBANTU mencegah dan merawat penyakit. Sebab kebanyakkan asal usul penyakit dalam tubuh badan kita diimport daripada, sumber makanan dan bahan luar yang selinap ke dalam tubuh kita.

Warrrgghhh.. penatnya nak terangkan.

Dipendekkan cerita. Silalah beli penapis air yang berada dalam pasaran. Pastikan penapis air tersebut adalah penapis air berALKALI. Jangan pulak beli penapis air R.O sebab itu penapis air untuk pesakit buah pinggang. Air tapisan tu zero. Tak ada paa-apa zat.

So, ini yang bi nak cadang dan sugest. Pendapat bi, bila orang tanya... Apa beza penapis air beralkali XS dan penapis air beralkali ZY. Bi jawab sama sahaja. Cuma yang membezakan kadar alkali air tapisan tu.. Cukup bagi bi penapis tu berjaya menukarkan kadar pH air dah alhamdulillah! Ia dah power!

Sebut pasal pH teringat pulak belajar sains form1, form 2. Tak suka sains tapi SPM dapat B3. Alhamdulillah!

Dari tadi nak sugest tak suggest lagi. Huh! Maaf... Okey-okey. Alhamdulillah.. Bi ada jumpa satu product penapis air. Made by our MALAY, MUSLIM and MALAYSIAN.

insyallah HALAL toyyiban

Hanya rm 399.00. Utk post rm10 sahaja di semenanjung Malaysia. Mana nak dapat bro? Murah kan...
Walaupun murah tak mau cerita pasal harga. Yang bi nak cerita produk agak berkualit. Sebab ada 4 penapis air. Normal if 4 penapis mesti harga rm600 ++ dan keatas. Syarikat ni dimaklumkan masih baru dan berkongsepkan ikhlas. Semuanya ikhlas dan berniaga berunsurkan islam. Insyallah tiada riba. Jadi kenapa kita tidak menyokong pada perniagaan yang berunsurkan sedemikian.

Tak mau celotoh panjang lebar. Jika ada yang berminat. Bi nak bantu... If ada keinginan untuk mendapatkannya boleh call/sms/watsapp: bi di 0133574367.

Salam rejab kawan-kawan

Tuesday, 14 May 2013

B2B = BRIDE TO BE. AIYOOO...!

b2b? iukkksss. bukan body to body. Tapi bride to be.
Alhamdulillah ramai kawan-kawan bi yang bakal berkahwin. Seronoknya. Ada blog sendiri, boleh la coret-coret kisah bride to be. Bi pun kekadang teringin menulis kisah-kisah macam ni. Memang suka kot. Asal ada je Post pasal b2b kat blog orang bi beria-ria baca. Bukan apa, kadang- kadang kita bukan sekadar baca. Tapi membaca juga impian orang. Nak macam ni, nak macam tu.... So sesiapa, yang ada blog b2b yang best boleh la tinggalkan link kat comment. Insyallah b akan follow dan baca.

Rasanya tak lama lagi b akan tulis kisah b2b. InsyaAllah.