Tuesday, 11 February 2014

Siapa bi? its me lah!

Asalamualaikum.



Harini agak free. Boleh post-post di blog. Boleh godek-godek iternet 4,5 jam.
Nikmat!

Siapa bi? Perlu ke tahu. Ye mungkin perlu bagi mereka yang berurusniaga dengan bi. Supaya ada timbul rasa 'Yakin & Percaya'.

1) Bi orang Kajang.Bi asal Kajang. Bi duduk Kajang. Tapi insyallah akan berpindah ke negeri sebelah. Iaitu negeri sembilan.

2) Part time as andaman makeup. Ye bi buat makeup nikah, sanding, tunang. Murah sahaja. Kalau nak cuba hasil Makeup bi jangan lupa hello hello! Mesti puas hati.

3) Bi juga Part time making veil. Veil nikah, Veil sanding ke.. Apa ke. Dalam sehari bi ada 24jam. Bi akan peruntukkan minima 2 jam untuk buat veil.

4) Iye! Bi bukan full time buat veil. Ramai salah sangka dan fikiran. Ramai andaikan bi seorang wanita berstatus suri rumah. Oh! Tidak. Bi bekerja. Alhamdulillah! Masih berkudrat untuk bekerja sebagai Trainee exc di agensi takaful PruBSn. Hah! Bonus untuk u olls, bagi yang berminat nak buat takaful, nak buat medical card. Nak cari perlindungan boleh je dapatkan khidmat pandangan bi. Oh! its free. No caj. Im not agent. So no need to push u guy to buy a takaful :) Tapi pertanyaan hanya di wassap shj.

5) Bi juga terima tempahan baju nikah. Tapi disebabkan masalah masa bi, selalu tolak. Kadang-kadang bi terima. Tengok pada reseki anda!

6) Bi juga menyewakan props wedding. Macam-macam ada! wassap je bi.

7) Bi pendapat. Dalam berbisnes jangan terlalu mengejar untung. BERKAT yang penting. Anda suka, bi bahagia, Duit pun ada. Oh yeahhhh! Jadi jangan pelik kalau bi amik tempahan murah je.

8) Just nak share soalan glamer yang bi dapat:
'akak saya ingat akak full time menjahit. Oh akak kerja. Laa ada masa ke akak. Hebat lah akak ni..'

Bila diaju soalan sebegitu Syaitan mula membaling 'petrol' supaya menggelegak rasa hebat dalam hati.  Terlalu ramai  memuji. UH! Tak mo. takmo perasaan tu.Tapi sebenarnya jawapan dan pujian tu adalah:
'akak buat sekadar nak tambah duit poket. Akak buat sekadar suka-suka dan minat. Gaji akak dah alhamdulillah..tapi akak nak lagi banyak $$$$ supaya akak boleh copinkk'

9) ok. Ni penting. Bi dah berkahwin. Jangan mengelupor nak mengacau isteri orang ye!

10) Just call me 'kak bi' or Akak!

video 

Ok. Berminat nak menyewa baju seperti dalam video?? 
wassap bi: 0133574367

No comments :

Post a Comment