Wednesday, 2 October 2013

Pasang Braces lagi ..

Asalamualaikum..

Semalam update, hari update..
hi hi hi..

Seronoknya bila ada cerita untuk dikongsi dalam blog. Tambahan cerita itu bermaklumat dan membantu orang. As u know.. Bulan lepas bi ada remove braces bi. Tak tahu, tak ingat sejarahnya. So boleh baca disini. Ikut perjanjian dengan doctor bi nak emove sekejap sahaja. Sekajap sikit sahaja..

'Saya remove dalam seminggu dua je doctor. Nanti saya pasang balik cepat-cepat..'
'Iye..Kalau awak lambat.. Nanti gigi lari sikit. Treatment ganggu..'
'Ala..Insyallah tak!'

Tapi bi terlambat juga. Hampir 2 minggu jugak. Biasalah, bila dah buka rasa selesa dan malas nak pasang balik. Gila seronok! Boleh gigit burger, makan jagung.. Tarik daging pakai gigi kapak ni. Macam-macam aktiviti bebaslah! Betullah setiap benda yang dikurniakan ada nikmatnya..
Lepas buat apoinment jumaat lepas, semalam (rabu) bin terus berjumpa doctor. Macam biasa, kurang 5 minint nama bi dipanggil dan proses pemasangan braces di buat.

Bi tak nak cerita proses pasang braces tu sebab tak ada apa PAEDOH pun. Bi nak cerita keseronokan dan betapa baguihnya klinik ni.

1) MasyaAllah bi rasa klinik sangat bagus sebab hari-hari dibuka kecuali cuti umum dan ahad. Sometime dia bukak juga pada hari cuti umum sekiranya terlalu banyak apoiment
2)  Dr Aina namanya. Seorang yang sangat baik. Lembut sahaja dia bercakap. Tapi agak lucu, dia suka membebel macam emak-emak. Bebel marah staff, marah pelanggan..Tapi dia bebel nada sangat sopan. Macam emak-emak!
3) Persekitaran hospital ni sangat bersih dan harum. Ada sesetengah klinik bau klinik tersebut memang agak pure bau 'klinik gigi'. Tapi disini semua kemas. Ada akuarium, tv dan lain-lain. Cuma kekurangan, agak kurang majalah.. Jadi jika terpaksa menunggu lama mungkin anda perlu membawa bacaan sendiri.
ruang menunggu. Disini ada 2 bilik rawatan namun bi rasa hanya seorang sahaja dr! pelik jugak :D
 4) Treatment disini agak murah. Berbanding tempat lain.. Disini ada budi bicara untuk memohon pengurangan harga.. Bi ingat lagi masa bi pasang braces. Bi tak adalah tawar menawar sangat, tapi dr tu bagi pengurangan harga sehingga rm500. MasyaAllah semoga bisnes dr berkembang maju!. Bercerita tentang braces, kos disini tidaklah terlalu mahal. Maksima rm5000 sahaja. Sahaja??

hi hi hi

Sahaja? Bukan bermaksud rm5000 tu is nothing. Tapi bagi sesiapa yang memasang braces di area lembah klang, memang akan bersetuju dan mengakui bahawa terdapat sesetengah klinik mengenakan caj sehingga maksima rm9000. Kos rm5000 tidak sama setiap pesakit. Ia bergantung kepada tahap keadaan gigi. Bi ada sugest kawan bi kesitu. Alhamdulillah.. caj dikenakan hanya rm 3500 sahaja. Lagi seronok, doktor tidak meletakkan bayaran pendahuluan yang terlalu tinggi. Hanya rm1000 sahaja. Dan bakinya boleh dijelas secara bulanan pada kadar yang anda tetapkan. So, bila ada duit lebih bayar lah lebih, bila kurang rm50 pun boleh. Bestkan..

5) Staff dr pun agak friendly! Serius... Mereka sangat menghormati pelanggan dan tidak sombong. Semalam masa doktor tengah tenyeh-tenyeh gigi bi.. Adalah 2 orang pesakit datang. Bagusnya, mereka menolak pelanggan dengan sopan dan me'rekemen' klinik berdekatan kepada pelanggan. Terima kasih kerana membuka reseki insan lain dik!\
Ni salah seorang wajah yang u olls akan jumpa. Ramah dan baik adik ni.. Setia di meja kaunter.

6) Lupa pulak, disini juga doktor sangat profesional. Bila u olls sakit gigi. Sakit gigi tahap dewa! U olls biasanya tidak mampu berfikir dan pasrah untuk diperlakukan apa-apa pada gigi tu. Biasa, pasti u olls meminta cabut je! Kononnya macam gigi tu tak pernah berbakti! Buangkan, hapuskan!
Tapi biasanya doktor Aina akan periksa dan tak akan cabut. Selagi boleh diselamatkan doktor akan cuba pelbagai rawatan. Biasanya rawatan akar. Tapi agak mahal taw. Tak silap bi dalam rm500.. Cuma yang seronoknya, pembayaran boleh dilakukan secara 2 kali ansuran. Dan paling bahagia, bila gigi yang nak dihapuskan dah kembali sihat. Jadi jangan buang gigi tu sebarangan. Selagi boleh selamat cari doktor yang pakar untuk memeriksa dan memberi nasihat keadaan gigi tersebut.

Sila susun kasut anda sebelum masuk

Cantik tak toiletnya

peralatan dia semua bersih. Ada pensil disitu!

Bi nak sugest, bagi mereka yang mencari klinik untuk pemasangan braces sangat-sangat digalakkan kesini. Selain layanan, kualiti rawatan bracesnya juga baik. Tiada caj tambahan dikenakan seperti sesetengah klinik. Cuci gigi lain, pasang socket tercabut lain.. itu lain, ini caj lain! Di KLINIK PERGIGIAN AINA ini semuanya termasuk dalam satu kos rawatan. Meliputi semuanya kecuali xray!
Oh! Lupa klinik ni terletak di prima saujana kajang...



sebelum pasang. Bi langsung tak takut dah jumpa dr gigi!

Yeah! welcome back bracesku!

..........................................................................................................................
 ingin menyewa dan membuat tempahan veil nikah: sila klik disini sini..sinila

18 comments :

  1. hye,
    bole ke bukak then pasang balik?
    sy pon pasang braces di klinik aina..
    hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh umie.... asalkan jgn lama sgt. umie pasang dh lama ke?

      Delete
  2. baru je 2 bulan.. hehehh ni baru pasang seperator.. last saturday cabut 2 batang gigi..

    ReplyDelete
  3. where is the place? only rm500?

    ReplyDelete
  4. Nape bkak balek sekejap tu?? Plus..kne charges x bile bkak psang tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab kahwin n ada mjlis besar... :)

      Delete
  5. hi kak, downpayment fr braces brp eh anggaran dia?

    ReplyDelete
  6. awak nak tanya lama ta process pasang braces...means dari first x tray, cabot gg, etc...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. harini xray. esok cabut gigi pertama. nxt week gigi kedua. next week pasang braces:
      :)

      Delete
  7. Boleh kasi full landmark klinik ni tak ? And procedure nak pasang . Sbb sy dah xray semua . Call sebulan lepas staff dia just minta tggl no hp nnt dia call balik tp tak call pun . Smlm sy call lg dia mnta tggl no jgk . So mcm mna kita nk berurusan atau appointment dgn doc tu ? Kalau nak walkin sy dri perak . Tak berbaloi setakat pegi then tak dpt jmpa doc .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce u taip kat google. klinik pergigian aina, kajang prima. Keluar da details insyallah. bdwy, awat jauh sgt dari perak. better cari klinik dekat dengan u tiggal. sebab senang followup evry month or if bracet tercabut. If nak klinik gigi aina ni juga... better jangan walkin. Call dulu set apoiment check gigi untuk pasang braces. Call awal pagi. sebab kalau ptg atau tghri agak pack.

      Delete
  8. agak-ll sakit x psng braces niyy,,nak try jgak😁😁

    ReplyDelete
  9. nak tanya la.. pakej pasang braces kat klinik aina tu berapa harga? saya pun mcm nak try buat..

    ReplyDelete
  10. harga down payment 1k tu still available ke for 2015?
    sbb kebanyakan klinik pergigian dh naik harga 😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slm sy tlg jwb yer sb sblm rya ritu de consult dr kt sini..dpayment rm1200 - rm1500..bln2 ikut suka..hrga utk gg sy rm3800..

      Delete
  11. sis, kat klinik aina, pasang braces dulu ke atau cabut gigi dulu?

    ReplyDelete
  12. Asalm.harga 2016 still sama ke downpayment rm1k..bln2 rm50

    ReplyDelete