Wednesday, 1 February 2012

to: dear

to: menemui  KANDA
(yang lain tak perlu baca rasanya.ini cerita rahsia dan peribadi)

Tima kasih menghadirkan diri awak dalam hidup saya. Ingat tak cerita saya. Semasa awak hadir, bukan awak sorang sahaja di afundi masuk. Ada banyak afundi masuk tpi awak layak ke final. Sebab awak layak. Tak sebab pun. dah memang reseki..

ha ha ha

Mesti awak penat duduk di sisi saya. Sebab saya kononnya cerewet. Bila lak aku cerewet deh. Fitnah tu. Cuma saya agak terperinci. Salah ke:

satu. banyak tanya. Nape makan? nape makan nasi? nape makan nasi ayam? nape makan nasi ayam lemon?.. itu semua soalan berbaur perhatian tau awak. Saya tanya sebab ambil berat. Manalah tau rupanya nasi ayam tak sesedap nasi beriani. Mana tau nasi ayam lemon tu masam..sebab awak time tu dah order ais lemon tea. Jadi masam campur masam dah sakit perut. Bila sakit perut boleh ke awak jalan-jalan ikut beli barang?

dua.cerewet. Mana ada saya cerewet. Pernah tak saya tolak makanan? Semua saya makan walaupun tak berapa habis. Banyak gegurl lain: eh i x makan ni? i boleh makan 3 sudu je..i tak makan nasi. i ni kan geli ngan sambal belacan. saya ada? tak ada kan.saya makan samapai satu big plate. makanan awak pun saya ambik juga. dorang ada? tak ada kan.

dua je. mana ada dah.

hu hu hu

terima kasih kerana menerima dua kesalahan kecil di atas dengan hati yang lapang. Awak memang manusia yang best dan memahami. walaupun kadang-kadang awak ni

kadang-kadang suka marah, saya salah cakap sikit awak bebel sampai merah telinga. konon: pecahkan telefon ni kang awak cakap kalau saya tak dengar bebel..tapi nape tak pecahkan. lucu lucu. Lagi lucu bila awak cemburu. Ngan aaron aziz pun nak cemburu. Salah ke saya melihat papan patung aaron aziz. Masih sakit terasa cubitan tu.hi hi hi. Nanti saya balas balik. Awak tengok je gambar lisa surihani saya lututkan perut awak.

ha ha ha imiginasi aje

Dalam bebel, sudi juga teman saya tawaf semua gerai cari makanan untuk lidah yang cerewet ni, sudi susunkan kasut saya yang berterabur time saya nak sarung, hari tu time tgk wayang, kaki saya main kasut sampai kasut tu jatuh bawah kerusi orang. Awak nak ambilkan kan tapi saya dah ambil dulu. Nape lambat ambil..kaki ni udah sejuk tau..hah lupa! awak juga sudi bukak kan pintu walaupun saya dah bukak dulu. kadang-kadang bawak kan barang-barang macam troli dah. awak pun orangnya beratkan ibu bapa. sedih juga kadnag-kadang bila saya gaduh ngan ayah mak, awak pakat backing deme. dahla dua lawan satu..pastu awak masuk geng dorang. tapi saya bangga awak macam tu. Uish macam-macam lah awak ni.last but not list, pantun-pantun awak semua indah-indah.nak lagi bro. tapi saya tak save sebab saya delete time mamai tidur. jadi saya tak bersalah la. pelakuan yang tak sedar..

mekasihmekasih. Cuma saya harap nanti-nanti boleh tak ajar saya mengaji. Mak dah beli rehal dan tempat simpan alquran. ada ukir-ukir. Made from kedah katanya. Tapi yang itu nantilah. Kan awak dulu sekolah tempat orang mengaji. Awak kata pandai ngaji. nanti tau. Saya pun pandai tapi nak juga awak ajar.. Nak macm cerita indon ketika cinta bertasbih. romantik siut..

walaupun foto saya agak buruk, awak tak pernah kata buruk. awak kata cantik juga. awak baik
hah. tolonglah jangan kedekut sangat dengan gambar awak yang tak berapa nak hensem tu. nape balik kerja kena hantar report macam sapam.lagi satu nak tanyalah awak. Bunga tu wangi tak? orang kata wangi..mushkil mushkil

pecah kaca pecah gelas, dah baca tak payah balas.
naik beca atas titi, dah baca simpan di hati.

regards,
birubi jelita

*jom naik basikal

1 comment :

  1. haha....even dia cmtu,dia still syg kat u kan bie..sanggup buat ape saju utk u... :)

    ReplyDelete